Duurzaam voordeel

Zonnepanelen zijn net als windmolens mooie voorbeelden van duurzame energieopwekkers. Doordat uw huis zelf stroom opwekt, neemt u minder stroom af van het elektriciteitsnet. Hiermee bespaart u op uw energierekening. Het kan voorkomen dat u meer opwekt dan u verbruikt. U heeft dan een energie overschot. Deze energie levert u automatisch terug aan het elektriciteitsnet, waarvoor u een vergoeding ontvangt.

Werkt het altijd?
Zodra er voldoende daglicht is wekken de PV cellen energie op. De hoeveelheid zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.

Onderhoud:
U heeft vrijwel geen omkijken naar het onderhoud van de zonnepanelen. Vergelijk het maar met het jaarlijkse onderhoud van een cv-ketel. Bij plaatsing op een schuin dak hoeven de zonnepanelen niet vaak schoongemaakt worden, want bladeren en vuil spoelen met de regen van de panelen.

Duurzaamheid en kwaliteit

De woningen worden met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat ziet u niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen. Toepassing van gevelmetselwerk, gecombineerd met hardhouten kozijnen in een licht grijze kleur (RAL 7037), geven de woning karakter aan de buitenzijde.

Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, zijn er ook zaken toegepast als veilig hang- en sluitwerk en een uitstekend isolatiepakket, inclusief HR++ beglazing. Laatst genoemde zaken passen binnen het thema duurzaamheid.

Energie voor 10

Alle 17 woningen beschikken over PV-panelen. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat u bespaart op uw energieverbruik. Als keuzeoptie kunt u het rendement van de zonnepanelen nog verder uitbreiden.

Een hoog rendement combiketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water. Warmte alleen is echter niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Om dat te bereiken is er gekozen voor een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning in door roosters bij de ramen. Lucht wordt afgezogen door een mechanische ventilatie. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

GE√ŹNTERESSEERD?

Schrijf je snel in!