Duurzaamheid

Duurzaamheid en kwaliteit
De woningen worden met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat ziet u niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen. Toepassing van gevelmetselwerk, gecombineerd met hardhouten kozijnen in een de kleur stofgrijs (RAL 7037) en wit (RAL 9010) geven de woning karakter aan de buitenzijde.

Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, zijn er ook zaken toegepast als veilig hang- en sluitwerk en een uitstekend isolatiepakket, inclusief HR++ beglazing. Laatst genoemde zaken passen binnen het thema duurzaamheid.

Een bodemwarmtepomp zorgt voor de centrale verwarming, koeling (passief) en warm water. Warmte alleen is echter niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Om dat te bereiken is er gekozen voor een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning in via inblaasventielen in plafond. Lucht wordt afgezogen door een mechanische ventilatie. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

Zonne energie

Alle 11 woningen met bijbehorende garages zijn voorzien van een goede isolatieschil. De woningen beschikken ook over zogenaamde PV-panelen. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat u bespaart op uw energieverbruik.

Zo werkt het:
Een PV-systeem is een volledige installatie bestaande uit zonnepanelen, omvormer, bekabeling, regelapparatuur en koppeling aan het stroomnet. Het PV-paneel zet zonne energie om in elektriciteit.

Duurzaam voordeel:
Zonnepanelen zijn net als windmolens mooie voorbeelden van duurzame energieopwekkers. Doordat uw huis zelf stroom opwekt, neemt u minder stroom af van het elektriciteitsnet. Hiermee bespaart u op uw energierekening. Het kan voorkomen dat u meer opwekt dan u verbruikt. U heeft dan een energie overschot. Deze energie levert u automatisch terug aan het elektriciteitsnet, waarvoor u een vergoeding ontvangt.

Werkt het altijd?
Zodra er voldoende daglicht is wekken de PV cellen energie op. De hoeveelheid zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.

Bodemwarmtepomp

Voor de opwekking van benodigde warmte in uw woning wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtepomp van het fabrikaat Alpha Innotec. De bodemwarmtepomp zal tevens zorgdragen voor uw warmtapwater behoefte.

De brine/water combiwarmtepomp is bijzonder geschikt voor nieuwbouw en heeft niet meer oppervlak nodig dan een diepvrieskast. In de compacte toestellen bevindt zich alles wat nodig is voor verwarmen, koelen en het bereiden van warm tapwater. Een buffervat voor warm tapwater met een inhoud van 180 liter is geïntegreerd en zorgt op ieder tijdstip van de dag voor voldoende warm water.

Smart Domotica

Thuis zijn betekent genieten van rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft aangenaam. U voelt zich prettig en veilig. Domotica creërt comfortabel wonen waarbij u van alle gemakken voorzien bent als het gaat om sfeer, communicatie, ontspanning, veiligheid, maar bijvoorbeeld ook energiebesparing. Dit alles tegen een betaalbare prijs. Zij leveren de techniek voor verlichting, beveiliging, zonwering, multimedia en andere technische toepassingen in en rond het huis bij elkaar in één slim multifunctioneel systeem. Flexibiliteit en bedieningsgemak staan daarbij voorop.

In de 11 woningen is een pakket opgenomen waarmee u uw verlichting kunt bedienen. Het comfortabel schakelen en dimmen van licht creëert een sfeer in
uw eigen huis. In de app of met de sfeerschakelaar kan het plafondlampje voor de tv-avond via een schakelgroep in de app worden gedimd tot de gewenste helderheid, terwijl een andere lamp wordt ingeschakeld om de juiste sfeer te geven. Aansturingen voor rolluik(en) en jaloeziëen, creëren privacy en verhogen bijvoorbeeld
de veiligheid door aanwezigheidssimulatie. De aansturing kan comfortabel worden gerealiseerd via individuele wekelijkse profielen, ook afhankelijk van de zonsopkomst en zonsondergang.

GEÏNTERESSEERD?

Schrijf je snel in!