Duurzaamheid

Duurzaamheid en kwaliteit
De woningen worden met veel oog voor detail en kwaliteit gebouwd. Dat ziet u niet alleen terug in de fraaie architectuur, maar ook in de afwerkingen en de gekozen bouwmaterialen. Toepassing van gevelmetselwerk, gecombineerd met hardhouten kozijnen in een de kleur warmgrijs (RAL 7037) en wit (RAL 9010) geven de woning karakter aan de buitenzijde.
Naast het zorgvuldig gekozen sanitair en tegelwerk, zijn er ook zaken toegepast als veilig hang- en sluitwerk en een uitstekend isolatiepakket, inclusief HR++ beglazing. Laatst genoemde zaken passen binnen het thema duurzaamheid.
Een warmtepomp zorgt voor de centrale verwarming en warm water. Warmte alleen is echter niet voldoende voor een aangenaam binnenklimaat. Om dat te bereiken is er gekozen voor een ventilatiesysteem dat functioneert op basis van luchtkwaliteit. Verse buitenlucht komt de woning in via inblaasventielen in plafond. Lucht wordt afgezogen door een mechanische ventilatie. Een gebruiksvriendelijke en energiezuinige toepassing die bijdraagt aan een gezonde leefomgeving voor de bewoners. Al deze factoren zorgen ook nog eens voor een lagere energierekening.

Zonne energie

Alle 22 woningen met bijbehorende garages zijn voorzien van een goede isolatieschil. Samen met de toegepaste energiezuinige installatie heeft niet iedere woning een PV-paneel nodig om te voldoen aan de wettelijke regelgeving (EPC=0,4).

12 van de 22 woningen beschikken wel over zogenaamde PV-panelen. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit zodat u bespaart op uw energieverbruik. Als keuzeoptie kunt u het rendement van de zonnepanelen nog verder uitbreiden.

Energie voor 10

Duurzaam voordeel:
Zonnepanelen zijn net als windmolens mooie voorbeelden van duurzame energieopwekkers. Doordat uw huis zelf stroom opwekt, neemt u minder stroom af van het elektriciteitsnet. Hiermee bespaart u op uw energierekening. Het kan voorkomen dat u meer opwekt dan u verbruikt. U heeft dan een energie overschot. Deze energie levert u automatisch terug aan het elektriciteitsnet, waarvoor u een vergoeding ontvangt.

Werkt het altijd?
Zodra er voldoende daglicht is wekken de PV cellen energie op. De hoeveelheid zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst.

Lucht warmtepomp

Voor de opwekking van benodigde warmte in uw woning wordt gebruik gemaakt van een lucht/water warmtepomp van het fabrikaat Alpha Innotec. De lucht/water warmtepomp zal tevens zorgdragen voor uw warmtapwater behoefte, waarbij een vat van 185 liter op de juiste temperatuur wordt gehouden.

Werking van de warmtepomp
De werking van een warmtepomp lijkt sterk op die van een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, en wordt deze warmte afgegeven via het rooster aan de achterzijde van de koelkast aan de omgeving.
Door de lucht/water warmtepomp wordt in de winter warmte onttrokken aan de buitenlucht en warmte afgegeven via de vloerverwarming aan de woning.
In uw woning is gebruik gemaakt van een vloerverwarmingssysteem voor de koude seizoenen, een zogenaamd Laag Temperatuur Verwarming systeem. (ca. 35 ┬░C)

GE├ĆNTERESSEERD?

Schrijf je snel in!